Ukrayna’daki karantina 10 gün daha uzatıldı. 11 Mayıs’tan itibaren ise hafifliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Hükümetin bugün yapılan olağanüstü toplantısında alınan karara göre daha önce 11 Mayıs olarak belirtilen karantina bitiş tarihi, üçüncü defa uzatılarak 22 Mayıs’a ötelendi.

Bakanlar Kurulu bir karar daha alarak, 11 Mayıs’tan sonra karantina tedbirlerini gevşeteceğini belirtti. 11 Mayıs sonrasında vatandaşlar parkları, meydanları ve rekreasyon alanları ziyaret edebilecek; berber, kuaför ve güzellik merkezlerinden randevu talep edebilecek; restoranların yazlık alanlarını kullanabilecek, alışveriş ve eğlence merkezleri hariç olmak üzere ayrı konumlara sahip toptan ve perakende ticaret noktalarında alışveriş yapabilecekler.

Başbakan Deniz Şmigal tarafından yapılan açıklamada “İş dünyasının taleplerine yanıt olarak 11’inden sonra kuruluşlarının açılmasına izin verileceğine güvenmelerini istiyoruz. Açma yönündeki hazırlıklarını yapabilirler. Güzellik salonları, manikür ve pedikür salonları anti-epidemiyolojik önlemleri alarak dükkanlarını açabilirler. İşletmelerin gerekli hazırlıkları tamamlaması ve tedbirleri alacak yeterli zamanı bulmaları için bunu bugünden açıklıyoruz.” denildi.

Ayrıca gıda dışı ürünler (alışveriş ve eğlence merkezleri hariç), müzeler, diş hekimleri, noterler, muhasebeciler, avukatlar ve tüketici hizmetlerinde toptan ve perakende ticarete izin verilecektir.

Bakanlar kurulu yiyecek sektörü işletmeleri için yaz yerleri açmayı düşünüyor, ancak yerel yetkililer şehirdeki ve bölgedeki durum göz önüne alındığında çalışmalarını kısıtlayabilir veya kapatabilirler.

Ayrıca sporcular için takım çalışmasına da müsaade edilecektir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com