Ukrayna’daki IMF heyeti 2020 bütçe taslağını değerlendirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Uluslararası Para Fonu’nun misyonu, Ukrayna için yeni bir program üzerinde çalışmaya devam ediyor. Lideri Ron van Rooden, 2020 yılı için hazırlanan Ukrayna devlet bütçesi taslağını övdü.

Verkhovna Rada’nın basın servisi tarafından bildirildiğine göre;

“Ron van Rooden’e göre, elde edilen makroekonomik istikrar ve Ukrayna Merkez Bankası’nın bağımsızlığını korumak çok önemlidir. Ayrıca, 2020 için geliştirilen taslak devlet bütçesini olumlu olarak değerlendirdi ve Verkhovna Rada’nın bu projeyi destekleyeceği yönündeki umudunu dile getirdi. IMF temsilcisi ayrıca daha fazla işbirliği ve gerekli danışmanlık hizmetlerinin sağlanmasından da emin oldu.” dedi.

Ayrıca bakınız: Ukrayna IMF heyeti ile yeni bir program açmak için müzakerelere başladı

Ron van Rooden parlamento başkanı Dmitri Razumkov ile bir araya geldi. IMF temsilcisi ülke ekonomisindeki olumlu değişikliklere dikkat çekti. Rooden’e göre, Ukrayna derin ekonomik krizin üstesinden gelebildi ve artık yapısal reform için yeni fırsatlar bulunmaktadır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com