Ukrayna’daki en yüksek kehribar kaçakçılığı Borispol’de engellendi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev gümrüklerinin kaçakçılıkla mücadele biriminin çalışanları Borispol havalimanının gümrük kontrol bölgesinde 285 kg ağırlığında kehribar kargosunu ele geçirdi.

Devlet Gümrük Servisi basın servisi tarafından Facebook sayfasında bildirildiğine göre 13 kargo paketi bagaj statüsünde bir kişi tarafından Çin’e gönderiliyordu. Kargolar, gümrük beyannamesinde “giyim” olarak görünüyordu.

Devlet Gümrük Servisi, “Bu, belki de Kiev gümrük tarihi boyunca yasadışı yollarla Ukrayna’dan çıkarılmaya çalışılan en büyük kehribar partisidir.” diye açıklama yaptı.

Ukrayna, kehribar rezervleri açısından dünyada ikinci sırada yer almaktadır. Aynı zamanda, ülke resmi olarak yılda yaklaşık dört ton üretiyor ve bu, Ukrayna’daki gerçek kehribar üretiminin yaklaşık % 5’i. Devlet Geonadr kurumuna göre, Ukrayna’da yasal olarak kehribar madenciliği yapabilecek yaklaşık on şirket bulunmaktadır. Bunların arasında, “Ukrayna Burshtyn” ve “Ukrburshtin” ve “Nadra Galichini” şirketleri devlet teşebbüsüdür.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com