Ukrayna’daki en büyük rüzgar çiftliği Zaporijya bölgesinde

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Zaporozhye Bölgesel Devlet İdaresi başkanı Vitaliy Bogovin bir basın toplantısında yaptığı açıklamada 24 Eylül itibariyle 98 MW kapasiteli Zaporijya rüzgar çiftliğinin ilk etabının inşa edildiğini belirtti.

Vitaliy Bogovin“İnşaatın tamamlanmasıyla birlikte, toplam 500 MW kapasiteyle Ukrayna’nın en büyük rüzgar santrali olacak ve aynı zamanda Avrupa’nın en büyük beş kara rüzgar santralinden biri olacak. Zaten bu yıl devreye giriyor. Bence bu olay sadece bizim için değil, tüm Ukrayna için önemli!” diye vurguladı.

Ayrıca Zaporijya bölgesinin Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın başlattığı “Büyük İnşaat” projesinin uygulanmasında bir lider haline geldiğini kaydeden Bogovin “Tüm büyük onarımlar ve yenilemeler, işin kalitesi göz önünde bulundurularak, belirtilen zaman çerçevesinde gerçekleştirilir. Zaporijya bölgesi, Ukrayna’da kamera ile takip sistemi kuran ve Büyük İnşaat çerçevesindeki inşaatların online haritasını yapan ilk bölgelerden biri oldu.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com