Azerbaycan menşeili “Sozcu.az” haber ajansının aktardığına göre, Ukrayna’da yaşayan 500 bin’in üzerindeki Azerbaycan diasporası, Ukraynada yaklaşan seçimlerde Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nu destekleyecek.

“BİZİM İÇİN ADALET VE BİLGELİK SEMBOLÜ OLAN KIRIMOĞLU’NU DESTEKLEYECEĞİZ”

Ukraynada yaşayan Azerbaycan diaspora temsilcilerinin açıklaması şu şekilde:

“Azerbaycanlıların Ukrayna topraklarında yürüttükleri tüm eylemler, her zaman Ukrayna’nın istikrarı, toprak bütünlüğü ve demokratik geleceği için olmuştur. Ukrayna halkını, kardeş halk olarak düşünüyoruz, tüm sıkıntılara beraber karşı karşıyayız ve ikinci vatanımızın, bağımsız Ukrayna’nın sosyal yaşamına aktif katılımı için birleşme isteğindeyiz. Ukrayna’nın politikacılarına saygı duyuyoruz ve onları her zaman gerçekleşen olaylar konusundaki görüşlerimizi onlara bildiriyoruz. Aynı zamanda, Kırım Tatarları ile ortak bir yapıcı faaliyetler yürütüyoruz. Bu bağlamda, biz yaklaşan seçimlerde geride duramayız. Ülkemizin geleceği bu seçimlere bağlı. Onun için, seçim öncesi kampanyalarda aktif katılım göstermeyi amaçlıyoruz.

Ukrayna’yı demokratikleştirmek, Ukrayna halkının siyasi ve sosyal yaşamına yardım etmek için, bilgi ve becerilerimizi, organizasyon yeteneklerimizi Ukrayna yararına kullanmaya hazırız. Ukrayna ve Kırım Tatarlarının, önümüzdeki yıllarda Ukrayna’nın refahını sağlayacağını düşünüyoruz. 

Bizim için bir dürüstlük ve adalet modeli, bilgelik ve hoşgörü örneği olan Kırım Tatar halkının lideri, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na destek vereceğiz ve ekibinin belirlediği hedeflere ulaşmak için çalışacağız.”

Kaynak: Kırım Haber Ajansı (QHA)