Ukrayna’daki 2020 yılının en etkili kişi ve olayları (TOP-100)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’daki en etkili kişi ve fenomenlerin TOP-100 sıralaması Vesti yayın grubu tarafından belirlendi. Buna göre 2020’de reytinge ilk kez bir kişi değil bir olay girdi: COVID-19

Vesti tarafından yapılan sıralamada COVID-19 ardından sıralamada ikinci sırada G7 ülkelerinin büyükelçileri yer alırken üçüncü sırada geçtiğimiz yıl 7. sırada bulunan oligark Rinat Akhmetov yer alıyor.

Reytingdeki dördüncü pozisyon aynı anda iki kişi tarafından paylaşıldı: Vladimir Zelenskiy ve cumhurbaşkanlığı ofisi başkanı Andrey Yermak.

Beşinci sırada, Muhalefet Platformu – Yaşam İçin siyasi parti lideri Viktor Medvedçuk var. Medvedçuk önceki sene 8. sırada idi.

İlk on arasında bir dizi politikacı ve iş adamı da bulunmaktadır: İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Amerikalı milyarder George Soros, Verkhovna Başkanı Rada Dmitriy Razumkov ve Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko.

Ukrayna’nın 2020 yılında en etkili kişi ve olaylarında TOP-10 şu şekilde belirlenmiştir:

  1. COVID-19
  2. G7 Elçileri
  3. Rinat Akhmetov
  4. Vladimir Zelensky – Andrey Ermak
  5. Viktor Medvedçuk
  6. Arsen Avakov
  7. Petro Poroşenko
  8. George Soros
  9. Dmitriy Razumkov
  10. Vitaliy Kliçko.

Başbakan Denis Şmigal 12. sırada yer alırken Oligark Igor Kolomoiskiy yerini sekiz sıra birden düşürerek 13. sırada yer aldı. Anavatan Partisi lideri Yulia Timoşenko da dokuz sıra birden aşağı düşerek 19. sırada yer aldı.

Listede yer alan ilginç kişi ve olaylara bakarsak; Tıbbi gönüllüler 23. sırada, 12 yaşında bir müzisyen olan Maksim Tkaçuk 43. sırada, Türk futbol dünyasının da yakından tanıdığı Luçesku 81. sırada yer aldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com