Ukrayna’da yumurta fiyatlarının daha da artması bekleniyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da yumurta fiyatları daha da yükselebilir. Ocak ayı içerisinde 10’luk paketlerin 40 UAH’a kadar yükselmesi bekleniyor. Fiyat artışlarının sebebi ise tavuk yemi fiyatlarındaki yükseliş.

Ukrayna Hayvancılık Yetiştiricileri Birliği kümes hayvanı uzmanı Yarina Boyko tarafından Ukrayna 24 TV kanalında yayınlanan fiyat artışına ilişkin tahminler açıklandı .

2020’nin sonunda, kümes hayvanı yemi üreticileri, hammadde pazarının istikrarsızlığından ötürü buğday tanesi, mısır tanesi, soya fasulyesi ve yağlı tohum fiyatlarını önemli ölçüde yükseltti.

Boyko “Bu, alınan ürünlerin fiyatlarının artması ve maliyetinden ötürüdür. Daha önce bu maliyet 10 yumurta için 14 UAH civarındaydı şimdiden 22 UAH oldu ve daha da artıyor. Buna göre, market raflarında fiyatı 30 UAH gördük ve şu anda 34-36 UAH.” dedi.

Yumurta arzı azalıyor, ancak talep, özellikle Yeni Yıl tatilleriyle aynı seviyede kalıyor. Bu nedenle, büyük olasılıkla Ocak ayında fiyat 40 UAH’a yükselebilir” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com