Ukrayna’da “Yılın Büyükelçisi” ödülü Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Güldere’ye

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da “2019 Yılının Büyükelçisi” ödülü, Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere’nin oldu.

25 yıldır devam eden ve “Yılın Kişisi” organizasyonu tarafından düzenlenen tören, Taras Şevçenko Ulusal Opera binasında gerçekleşti.

2020’de gerçekleşmesi planlanan tören koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2021’e ertelenmişti. 25’incisi gerçekleşen organizasyonda pek çok alanda 2019 ve 2020 yıllarının ödülleri birlikte verildi.

Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere de Ukrayna-Türkiye ilişkilerine yaptığı katkıdan ötürü “2019 Yılın Büyükelçisi” ödülünü aldı.

Güldere, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ödülü almaktan büyük onur duyduğunu belirtti. Facebook üzerinden yaptığı açıklamada da “Hepimizin hayatında özel anlar var. Bugün de benim için öyle. Ukrayna’da 25 yıldır yapılan Yılın İnsanları organizasyonu kapsamında “2019: Yılın Büyükelçisi” ödülünü Kiev Operasında düzenlenen güzel bir törenle aldım. Bu ödülü kendi adıma değil, ülkeme duyulan sevginin ve mesai arkadaşlarımın emeğinin neticesi olarak aldım. Ödülü, Hürrem Sultan’a Ukrayna’da hayat veren Olga Sumska’dan almak ayrı bir keyif oldu. Eşime, tüm dostlarımıza ve paydaşlarımıza sonsuz teşekkürler.

Ödülü almasının çabalarının yanı sıra Ukrayna halkının Türkiye’ye olan ilgisinin bir yansıması olduğunu aktaran Güldere, “İlişkilerimiz tarımdan yeşil enerjiye, savunmadan turizme kadar her alanda müthiş bir dinamizm içerisinde. Bu enerji insanlara ve ülkenin farklı gruplarına da yayılıyor. Bir Türk büyükelçisinin bu ödülü alması son dönemde yakalanan ikili ivmeyi de çok güzel tamamlayan bir resim oldu.” değerlendirmelerinde bulundu.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com