Ukrayna’da yılın başından bu yana ilk kez deflasyon kaydedildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da Ağustos ayında bir önceki aya göre tüketici fiyatları %0.2 düştü, yılın başından bu yana enflasyon %6.5 iken, geçen yıl Ağustos ayından itibaren enflasyon ise %10.2 seviyesinde kaldı

Ukraynalıların tüketici güven endeksi yeniden kötüleşti

Ukrayna Devlet İstatistik Servisi’ne göre, Ağustos ayında gıda ve alkolsüz içecek fiyatları %0.7 düştü. En çok %18.3 ile sebze ve %5 ile meyve fiyatları düştü. Ayçiçek yağı, makarna, pirinç ve peynir fiyatları %1-0.2 oranında düştü. Aynı zamanda yumurta fiyatları yüzde 18, şeker, et ve et ürünleri, süt, ekşi krema, ekmek, tereyağı, fermente süt ürünleri, balık ve balık ürünleri fiyatları yüzde 3.6-0.3 oranlarında arttı.

Alkollü içecekler ve tütün ürünleri fiyatları aylık %0.4 artarken, tütün ürünleri fiyatlarında %1’lik bir artış yaşandı.

Ayakkabı fiyatlarında %3.7, giyimde ise %2.5 düşüş gözlendi.

Konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlar için fiyatların (tarifeler) % 0.6 arttı. Konut bakım ve onarım fiyatlarındaki % 2,3, doğalgazda % 2.1 artış oldu.

Ukrayna’da kuzu eti tüketimi her yıl yüzde 100 artıyor

Nakliye fiyatları, esas olarak nakliye hizmetlerinin maliyetindeki akaryakıt giderleri sebebi ise %0.8 arttı.

Yıllık bazda ise en yüksek fiyat artışı şeker (+ %91.2), ayçiçek yağı (+ %75.6), yumurta (+ %51.8) ve ekmekte (+16.5) oldu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com