Ukrayna’da Yılbaşı Kutlaması İçin Konut Kiralama Ücreti (Infografik)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev ve çevresinde yeni yıl tatilleri için günlük kiralık konut fiyatları konusunda yapılan bir çalışmaya göre; stüdyo tipi  daire günlük  fiyatı 585 UAH, iki yatak odalı günlük  800 UAH fiyatlarından başlamaktadır. Başkentteki en ucuz bir pansiyondan oda kiralamanın bedeli ise kişi başı günlük 120 UAH.

Finance.ua‘nın haberinde, Olx sitesinin verilerine göre, başkentte ev kiralamak, bir kayak tesisi yakınlarından kiralamadan daha fazla oldu. Seçkin bir mülkü 20 kişilik bir organizasyon yapmak için kiralamanın günlük bedeli 48 bin UAH civarındadır. Şirket organizasyonları için bir ev kiralamanın ücreti ortalama 8 bin 600 UAH olabilmektedir.

Lviv’de, tek odalı bir daire kiralamak günlük ortalama 450 UAH’dan başlamaktadır. İki odalı 650 UAH. Üç odalı bir daire için ise ortalama 890 UAH ödenmelidir.

Transkarpatya’da günlük kiralık ev ortalama 1,170  UAH.Tek odalı bir dairenin kiralanması günlük ortalama 400 UAH’dir. Bunların çoğu Ujgorod ve Mukaçevo’da.

Ivano-Frankivsk bölgesindeki Yaremçe’de yeni yıl kutlaması için evler ise en pahalısıdır. Günlük  kiralama bedeli 10 bin UAH. Yakınlarındaki Polyanitsya’da ise günlük 2 bin UAH.

Odessa’da bir odalı daire kiralamak günlük 460 UAH, iki odalı bir daire 600 UAH, üç odalı bir daire 1200 UAH civarlarındadır.

 

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com