Ukrayna’da yeni otomobil pazarı krizin eşiğinde: Stok kalmadı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Çeşitli kaynaklardan alınan verilere göre, Ukrayna’daki otomobil satıcılarının depolarında neredeyse hiç stok kalmadı. Otomobil bayileri Ekim’de tamamen boş kalabilir.

otomobil satışları

Ukrayna yeni araba stoklarının tamamen bitmesi riskiyle karşı karşıya. Aynı anda birkaç kaynaktan gelen veriler bunu göstermektedir.

Kiralama şirketi OTP Leasing’in genel müdürü Andrey Pavluşin Facebook sayfasında yayınladığı mesajda, ülkede sıfır araba bulmanın zor olduğunu ve bayi stoklarının neredeyse tükendiğini söyleyerek “Bu hafta bir müşteri için araç arıyorduk; sadece ucuz bir sedan: Skoda, Toyota veya Nissan. Tüm Kiev içerisinde sadece iki tane bulduk. Bu açığın yıllarca sürebileceğini ve arabaların daha pahalı hale geleceğini söylüyorlar. Eski bir araba satacaksanız: acele etmeyin.” diye yazdı.

Ukrayna aşılamanın zorunlu olduğu çalışanların listesini onayladı

Auto-Consulting’in araştırması da popüler modelleri Ukrayna’da bulmanın zorlaştığını göstermektedir. Örneğin, Renault Duster, Suzuki Vitara, Skoda Octavia ve Toyota RAV4 gibi arabaları satın almak istediğinizde stok sorunu yaşanmaktadır.

Çoğu üretici, üretim için yeni araç siparişlerini kabul etmiyor. Ve teslimatların 2022’nin başına kadar olması beklenmiyor. Bayiler bu yıl eski stoklardan sadece düşük sayıda teslimatlar öngörüyor. Otomobil bayileri arasında da gerçek bir mücadele var.

Ukrayna’ya araba tedariki ile ilgili sorun, küresel durumla ilişkilidir. Uzmanlara göre bu yıl küresel otomobil üreticileri üretim sorunları nedeniyle 200 milyar dolardan fazla zarar edecek.

Türkiye’den gelen bir tırda Ukrayna’ya kaçak girmek isteyen Suriyeliler bulundu (video)

Ukrayna için ise bu durum, bu sene ve gelecek yıl yeni araba alımında sorunlar olacağı anlamına geliyor. Ayrıca hem yeni hem de eski arabaların fiyatlarının sürekli artması da beklenmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com