Ukrayna’da yeni karantina bölgelendirmesi yürürlüğe girdi, 2 şehir sadece kırmızı bölgede

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da 5 Ekim Pazartesi günü, yeni karantina bölgelendirmesi yürürlüğe girdi . “Kırmızı bölge” artık iki şehri içeriyor. İlgili karar, Teknojenik ve Çevresel Güvenlik ve Acil Durumlar Devlet Komisyonu tarafından alındı.

karantina tedbirleri

“Kırmızı Bölge”

Ternopil
Çerkassi oblastına bağlı Kaniv şehri

Toplu taşıma işletmesi yasaktır; alışveriş ve eğlence merkezleri, kafeler ve restoranların çalışmaları.

“Turuncu Bölge”

Vinnitsa, Lutsk, Dnipro, Ujgorod, Ivano-Frankovsk, Lviv, Nikolayev, Poltava, Sumy, Harkov, Hmelnitskiy, Çernovtsi “turuncu bölge” ye dahil edildi.

Oteller hariç pansiyon ve kamp alanları yasaktır; eğlence mekanları, restoranlar ve eğlence mekanları gece kapalıdır; planlı hastane kabulleri yapılır; spor salonlarında 10 metrekareye 1 kişi bulunabilir; toplu etkinliklerde 20 metrekare başına 1 kişi ve en fazla 100 kişi bulunabilir.

Yeni düzenenen kurallara göre toplu taşıma araçlarında koltukların en fazla % 50’sinin dolu olması kuralı kaldırıldı.

“Sarı Bölge”

Sarı bölgeler Kiev , Krivoy Rog, Jitomir, Zaporijya, Odessa, Herson, Çerkassi ve Çernigov’u içerir.

Kritik hizmetleri sunanların dışında, yaşlıların bulunduğu sosyal yardım kurumlarına ziyaretleri yasaklar.

“Yeşil Bölge”

Diğer tüm bölgeler ve şehirler bu bölgeye dahildir. Kapalı alanlarda maske bulundurmak zorunludur; kitlesel etkinlikler sırasında mesafeyi korumak (5 metrekare başına 1 kişi); Kültür kurumlarındaki etkinlikler sırasında mesafeye uyulması (koltukların en fazla % 50’sinin dolması) toplu taşıma araçlarında insanların koltuk sayısı dahilinde taşınması. Bu kısıtlamalar diğer alanlarda da geçerlidir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com