Ukrayna’da yeni Devlet Gümrük Hizmeti başladı. Yöneticilerin % 80’i kovuldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da yeni Devlet Gümrük Hizmeti (GTS) başlarken, gümrüklerde çalışan yöneticilerin % 80’i işten atıldı. Yaklaşık 500 eski müdür görevden alındı.

Devlet Gümrük Hizmeti Başkanı Maksim Nefyodov, ” Merkez ofiste tüm yönetim ekibinin yaklaşık % 80’ini değiştirdik. Bunlar sadece bölüm başkan yardımcısı ve yöneticileri değil aynı zamanda orta ve alt yöneticilerin çoğunluğu.” dedi.

“Gelecek yıl uygulamaya alacağımız eBorder mobil uygulamasını, herkesin sınırda neler olduğunu anlamasını sağlayacak. Aynı zamanda devlet sınırı geçmek isteyenler için almaları gereken hizmetleri online olarak sağlamak istiyoruz ” dedi.

Ayrıca, şefler ve gümrük müdürleri için yeni işe alımların Şubat 2020 için planlandığını ve Mart ayında departmanın bilgi seviyesini test etmeyi düşündüklerini; sözleşmeli gümrük personellerinin işe alınacağını ve güncellenmiş KPI sisteminin Haziran 2020 itibariyle çalışacağını söyledi.

Güncellenen GTS 8 Aralık Pazar günü resmen başlamıştı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com