Ukrayna’da yeni bir ordu dalı oluşturulacak: Siber birlikler

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Litvanya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın Ulusal Güvenlik Sorunları Başdanışmanı Darius Kulesius ile bir araya gelen Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov Ukrayna’da silahlı kuvvetlerin yeni bir kolunun oluşturulacağını söyledi.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Facebook sayfasında yapılan açıklamada Danilov, günümüzde siber uzaydaki meydan okumaların ve tehditlerin nükleer silahlardan çok daha tehlikeli olduğunu ve bu konuda deneyim alışverişinin son derece önemli olduğunu kaydetti. Ona göre, Kaunas’taki (Litvanya) siber merkez çerçevesinde işbirliğinin etkinleştirilmesi bu yönde önemlidir.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri, siber güvenlik alanında pratik işbirliğinin güçlendirilmesinin önemini vurgulayarak Ukrayna’nın “bilgi teknolojilerinin devletin yaşamının tüm alanlarına nüfuz edecek ve siber alanda geleneksel yapıların yerini alması gözönüne alındığında, en güçlü ittifaklardan biri haline gelebilecek bir siber-NATO oluşturma fikrini azami ölçüde destekleyeceğini” kaydetti.

Kuleshus ise Danilov’un iki ülke arasındaki siber güvenlik alanındaki işbirliğini güçlendirme önerisini destekledi ve Litvanya’nın NATO ve AB’ye entegrasyon yolunda Ukrayna’yı desteklediğine dair güvence verdi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com