Ukrayna’da yatırımı bulunan en büyük 5 yeşil enerji üreticisi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Son yıllarda yeşil enerji, küresel ekonominin çok önemli bir bileşeni olmaya devam ederken, Ukrayna’nın en büyük beş yatırımcısı geçen yıl sektörden toplamda 11.2 milyar UAH kazandı. 5 büyük yatırımcının toplam kapasitesi ise 2 bin 500 MW’ın üzerinde.

Ukrayna’da yatırımı bulunan TOP-5 yenilenebilir / yeşil enerji üreticisi şirket:

  1. Rinat Akhmetov’a ait DTEK 1,050 MW elektrik üretimi kapasitesi ve 4.7 milyar UAH geliri ile listenin başında bulunuyor.
  2. Richard Dates’e ait VR Capital ikinci sırada yer alıyor. Şirket 535.7 MW’lık üretim kapasitesi ile geçtiğimiz yıl 864.7 milyon UAH kazandı.
  3. İsveçli işadamları Karl Sturen ve Johan Boden’a ait VINKRAFT Ukraine üçüncü sırada bulunuyor. Toplam kurulu gücü 335 MW ola ve , altı rüzgar çiftliğine sahip olan şirketin santralleri, geçtiğimiz yıl 1,67 milyar UAH’lık elektrik üretti.
  4. Yongzhi Chen’in sahibi olduğu Çinli inşaat şirketi CNBM dördüncü sırada. 301 MW’lik elektrik üretim kapasitesine sahip şirket, geçen yıl 2.9 milyar UAH gelir elde etti.
  5. Viktor Kozaçenko’nın Zammara Holdings LTD isimli şirketi beşinci sırada yer alıyor. Şirket geçtiğimiz yıl 289 MW elektrik üretimi gerçekleştirdi ve 1.1 milyar UAH’lık gelir elde etti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com