Ukrayna’da yasadışı sübvansiyon alanlara para cezası gelecek mi?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sosyal Politika Bakan Yardımcısı, sübvansiyonlara başvururken Ukraynalıların yanlış doldurulmuş belgeler için para cezasına çarptırılmadığını belirtti.

Finance.ua’nın haberine göre,  “Belgeler yanlış doldurulmuş veya yasadışı yollardan sübvanse edilmiş kişiler olsa bile, hiçbir ceza yok. Program başladığından beri neredeyse 30 yıl oldu ve konut sübvansiyon programında bir mit haline geldi.” dedi.

Fatura ödemelerinde Ukraynalılara verilen sübvansiyonlar nasıl hesaplanır? Sübvanse edilebilmesi için ödemenin toplam büyüklüğü vatandaşın ortalama olarak gelirinin % 10’u kadar olmalıdır, aradaki fark devlet tarafından sübvanse edilir. Bu yüzde, gelire bağlı olarak her aile için ayrı ayrı belirlenir.

Bakınız: Ukrayna’da Yaşam Ucuz Mu?

Örneğin: Bir vatandaşın geliri 3,000 UAH ise % 10’u olan 300 UAH olup, geri kalanı sübvanse edilir. Ödenecek miktar 2,000 UAH’a eşitse, 300 UAH ödenir ve geri kalan 1,700 UAH sübvanse edilir.

“Böylece, son ısıtma sezonunda devlet tarafından sağlanan 1,700 UAH’ın sübvansiyonunun ortalama büyüklüğünü belirliyoruz. Bugün hiçbir şeyi gözden geçirmeyi planlamıyoruz.” diyor Vitaliy Muziçenko.

– Şu anda 2.8 milyon Ukraynalı aile, faturalarını ödemede devlet yardımı alıyor, ancak ısıtma mevsiminde sayı 4 milyona yükseliyor.
– 1 Ekim’den itibaren Ukraynalılar nakit sübvansiyon alabilirler.
– Sosyal Politika Bakanlığı vatandaşlara sübvansiyon için online başvuracakları elektronik bir kaynak sundu.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com