Ukrayna’da Yabancıların İstihdam Süreci Basitleştirecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı Yardımcısı Maxim Nefedov tarafından Bu bir hükümet toplantısı sırasında açıklandığına göre, hükümet tarafından Ukrayna’daki yabancılar için basitleştirilmiş istihdam prosedürleri getirilmek isteniyor.

Nefedov “Yabancılar için istihdam prosedürlerinin basitleştirilmesi son dönemde Cumhurbaşkanı ile Başbakan’ın katıldığı IT sektörü ile yapılan toplantılarda görüşülmüştü.” dedi.

Ona göre, şimdi BT endüstrisi, dünyanın önde gelen şirketlerinin merkezlerini açtığı Ukrayna’nın gelişmesinin itici güçlerinden biri.

“Çok saçma bir durumumuz var: Ukrayna’ya gelen bir Amerikalı – buraya özgürce gelebilir – ondan sonra, burada çalışıyor, vergi ödüyor, oturma izni alıyor, kirada oturuyor veya konut alıyor ve bundan sonra burada uzun süreli çalışma vizesi almak zorunda kalıyor. Bunun için tekrar Ukrayna’yı terkedip geri gelmesi ve bu süreçte vize işlemleri bitinceye kadar dışarıda kalması gerekiyor.“ şeklinde açıklandı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com