Ukrayna’da yabancılara arazi satışı ile ilgili referandum 2024’ten önce gerçekleşebilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Verkhovna Rada Başkanı Dmitri Razumkov tarafından yapılan açıklamada referandum yasasının kabul edilmesinin ardından, 2024 yılına kadar tarım arazilerinin yabancılara satışına ilişkin referandum yapılabilir.

“Referandumdan sonra, Ukrayna toplumu yabancılara Ukrayna topraklarını satın alma veya Ukrayna toprak sahiplerinin haklarını satma fırsatı vermeye hazır olduğunu belirlediğinde bu pazar yabancılara açık olacak. O zamana kadar Ukrayna vatandaşları, arazi piyasasının nasıl çalıştığını görecekleri bir geçiş dönemini görecekler ve ardından Fransızların ve Polonyalıların bize gelmesinin gerekip gerekmediğini belirleyecekler.” dedi.

Şu anda Verkhona Rada başkan yardımcısı Ruslan Stefançuk referandum yasasını hazırlamaktadır. Razumkov, bunun bir demokrasi yasası ya da bir yasa paketi şeklinde olacağını belirtti.

Razumkov “Referandum yasası geçene kadar bekleyelim. Bunun 2024’ten önce gerçekleşebileceğini düşünüyorum.“ diye ekledi.

Bakınız: Ukrayna için iyi mi, kötü mü? Tarım arazilerindeki satış yasağı kalktı

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna topraklarında yapılacak bir referandumla yabancılara tarım arazisi satışı konusunu gündeme getireceğini söylemişti.

Ukrayna’nın Viyana’daki uluslararası kuruluşlardaki daimi temsilcisi olan Yevgeni Tsimbalyuk, yasadışı olarak işgal edilen Kırım’da, Rusların “Kırım Tatarları ve Ukraynalılara karşı organize olarak acımasız zulmünü sürdürdüklerini” vurguladı.

Ukraynalı diplomat, “Din özgürlüğünü kullanmak veya işgal makamlarının politikalarına ilişkin anlaşmazlıklarını ifade ettikleri için düzinelerce insan uzun hapis cezaları alıyorlar. Rusya ulusal yasalarını Ukrayna’nın işgal altındaki bölgelerinde uygulayarak uluslararası insani hukuku ihlal etmeye devam ediyor” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com