Ukrayna’da yabancılar için verilen çalışma izinlerine ait harçlar zamlandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da çalışan ve çalışacak olan yabancı ve vatansız kişiler için verilen çalışma izinlerinin ilk defa verilmesinde ve yenilenmesinde yatırılan resmi harçları 1 Ocak itibariyle arttırıldı.

harçlar ödeme

Kabul edilen “Ukrayna’nın 2021 Devlet Bütçesi” Yasasına göre:

  • Sağlıklı kişiler için asgari geçim düzeyi 1 Ocak 2021’de 2,270 UAH;
  • Aylık asgari ücret 1 Ocak 2021’de 6,000 UAH.

Yabancılar ve vatansız kişiler için çalışma izinlerinin verilmesi veya yenilenmesi için ödenen harç ise takvim yılının 1 Ocak günü kanunla belirlenen geçim seviyesi dikkate alınarak hesaplanır.

Bu nedenle, işveren tarafından 2021’de sunulan belgeler doğrultusunda bir çalışma izninin verilmesi veya yenilenmesi için yapılacak olan harç ödeme miktarları da değişti.

1) Üç yıla kadar verilen izinler için veya bu süre için geçerlilik süreleri uzatıldığında 13,620 UAH (sağlıklı kişiler için belirlenen minimum geçim ücretinin 6 katı)

2) Birir yıla kadar verilen izinler için veya geçerlilik süreleri böyle bir süre için uzatıldığında 9,080 UAH (sağlıklı kişiler için belirlenen asgari geçim ücretinin 4 katı)

3) Altı aya kadar verilen izinler için veya bu süre için geçerlilik süreleri uzatıldığında 4,540 UAH (sağlıklı kişiler için belirlenen asgari geçim ücretinin 2 katı).

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com