Ukrayna’da yabancı yatırım fonu oluşturulacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna 30 forumunda Ukrayna Cumhurbaşkanı Ofisi Başkan Yardımcısı Yulia Sviridenko tarafından belirtildiğine göre önümüzdeki haftalarda Ukrayna’da bir Yabancı Yatırım Fonu kurulacak.

yatırım

Sviridenko “Yabancı Yatırım Fonumuz olacak. Yabancı ülkelerin deneyimlerini analiz ettik ve böyle bir fonun, ülkedeki kamu veya özel projelere ortaklaşa yatırım yapmak isteyen, genellikle riskleri paylaşmak için bir ortak bulmak isteyen yabancı yatırımcılar için çok sık kullanılan ve teşvik edici bir faktör olduğu sonucuna vardık.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı, bu şekilde devletin yabancılara ortak olarak hareket edeceğini ve yatırım projesinin etkinliğini ve kârlılığını artırmak için mevzuat, proje, program, mali faktörler alanında onlara tavsiyelerde bulunabileceğini sözlerine ekleyerek “Tabii ki, yabancı yatırımı çekmekle ilgileniyoruz ve bu nedenle Ukrayna ekonomisine yatırım yapmak isteyen, ancak yüksek risk şeklinde engeller gören yabancılara ortak olarak böyle bir fon sunuyoruz.” dedi.

Geçen yıl 17 Aralık’ta, Ukrayna Parlamentosu, Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy‘nin “yatırım dadıları” olarak isimlendirilen yasa tasarısını kabul etmişti ve Zelenskiy yasayı 10 Şubat 2021’de imzaladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com