Ukrayna’da vatandaşlardan evlerini terk etmemeleri ve arabayla seyahatten kaçınmaları istendi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Polis, hava koşullarının kötüleşmesi nedeniyle, vatandaşlardan 8 ve 9 Şubat tarihlerinde arabayla seyahat etmekten kaçınmayı istedi. Kiev’de şehir içerisinde trafik 10 üzerinden 10.

Ukrayna Hidrometeoroloji Merkezi yoğun kar yağışı, kar fırtınası ve buzlanma konusunda uyardı .

Hidrometeoroloji Merkezi, “Sürücülerden ve yayalardan çok dikkatli olmalarını istiyoruz. Kesinlikle gerekmedikçe evlerinizden ayrılmayın.” dedi.

Buna karşılık, Ukrayna Devriye Polisi sürücüleri hava koşullarında önemli bir bozulma konusunda uyardı ve bu nedenle mümkünse araba kullanmamalarını istedi.

Mesajda “Tahminciler Lviv, Ivano-Frankivsk, Ternopil ve Hmelnitskiy bölgelerinde kar yağışı ve kuvvetli rüzgar olacak. Yollarda buzlanma beklenmektedir.” denildi.

8 ve 9 Şubat’ta kötü hava şartlarının artması özellikle güney bölgeleri hariç hemen hemen tüm Ukrayna’da şiddetli kar ve kar fırtınası beklenmektedir.

Bu bakımdan yollarda buzlanma olacağını belirten devriye görevlileri, trafik karmaşalarını önlemek ve kamu hizmetlerinin verimli çalışmasını kolaylaştırmak için, Kiev’de, Lviv’de ve bazı bölgelerde bölgelerde kamyonların ve otobüslerin hareketine çeşitli saat kısıtlamaları getirdi. Ayrıca, polis, mümkünse, vatandaşları kendi araçlarıyla seyahat etmekten kaçınmaya çağırdı.

Kiev’de ise sabah saatlerinden itibaren şehir içinde trafik durma noktasına geldi. Harita servislerine göre trafik 10 üzerinden 10 olarak olmaya devam ediyor. Özellikle Dinyeper nehri üzerindeki köprülerden şehir merkezi yönüne ve ana yollarda trafik normal trafikli bir güne göre 3-4 kat artmış durumda.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com