Ukrayna’da “Ucuz Araba” Dolandırıcılığına Dikkat!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da ucuz otomobil alma hayali kuran birçok kişinin dolandırıcıların tuzağına düştüğü uyarısı yapılıyor.

Ukraynahayat.com sitesinin haberine göre, Ukrayna’da son dönemde ucuz otomobil satışı vaadiyle yapılan dolandırıcılıklara dikkati çekti.

Piyasa fiyatının yüzde 10-30, hatta yüzde 50 altında fiyatlara verilen otomobil satış ilanlarına aldanan çok sayıda kişinin dolandırıcıların tuzağına düştüğü belirtiliyor.

Kiev, Lviv, Vinnitsa, Zakarpatya, Jitomir, İvano-Frankovsk ve Çernovtsı’de ofisleri bulunan dolandırıcılık şebekesinin, piyasa fiyatlarının çok altına verdikleri otomobil satış ilanları sayesinde son dönemde vatandaşları yaklaşık 4 milyon grivna dolandırdıkları belirlendi.

Dolandırıcıların ilanlar için arayan kişilerden yüzde 10 ön ödeme istedikleri, dolandırılan vatandaşların farklı modellerdeki otomobiller için 10 bin ila 100 bin grivna arasında değişen tutarlarda para yatırdıkları tespit edildi.

Siteye konuşan bir mağdur, “Eşimle ucuz araba satın almak istiyorduk. İlanı gördük. Chevrolet’nin artık modası geçtiği için ucuza satıldığını söylediler. 45 bin grivna ödedik. Otomobili getireceklerini söyledikleri yere gittik. Budala gibi üç saat bekledik. Bir sorun çıktığını söyleyerek, ‘Yarın gelin’ dediler. Sonra bir hafta sonraya ertelediler. Ardından ofis kapandı” dedi.

Dolandırıcıların, ön ödeme adı altında paralarını dolandırdıkları çoğu kişiye, otomobillerin gümrük işlemlerinin yapıldığı için teslimatın geciktiğini söyledikleri, ardından kayıplara karıştıkları belirtiliyor.

 
Kaynak: Ukraynahayat.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com