Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Başbakan Şmigal, Lyubçenko’yu Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı, Kubrakov’u Altyapı Bakanı, Lyaşko’yu Sağlık Bakanı olarak atamak istiyor.

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, Ukrayna Parlamentosu’na Aleksander Kubrakov‘u Ukrayna Altyapı Bakanı, Aleksey Lyubçenko‘yu Birinci Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı ve Viktor Lyaşko‘yu Sağlık Bakanı görevine atanmasını teklif etti.

Başbakanlık basın sekreteri Olga Kurişko “Başbakan Denis Şmigal, koalisyon haklarına sahip Halkın Hizmetkarı parti grubunun önerisi üzerine, Verkhovna Rada’ya şu adayları sundu: Birinci Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı olarak Aleksey Lyubçenko, , Altyapı Bakanı olarak Aleksander Kubrakov, Sağlık Bakanı olarak Viktor Lyaşko.” şeklinde açıklama yaptı.

18 Mayıs’ta Verkhovna Rada, Vladislav Krikliy‘i Altyapı Bakanı, Igor Petraşko‘yu Ekonomik Kalkınma, Ticaret ve Tarım Bakanı, Maksim Stepanov‘u Ukrayna Sağlık Bakanı görevinden aldı.

Sağlık Bakanı olarak güçlü aday Lyaşko ne dedi?

Verkhovna Rada Halk Sağlığı, Tıbbi Bakım ve Sağlık Sigortası Komitesi, Sağlık Bakan Yardımcısı, Ukrayna Baş Sıhhi Doktoru Viktor Lyaşko‘nun Sağlık Bakanı görevi için adaylığını destekledi.

Bakan olduğu zaman gerçekleştireceği ilk eylemleriyle ilgili sorularını yanıtlayan Lyaşko, yaz boyunca 5 milyon Ukraynalıyı iki dozla aşılayarak COVID-19’a karşı 10 milyon aşı yapma sözü verdi.

Lyaşko, Perşembe günü Rada’da yapılan oylamadan sonra, ilk 100 gün ve ilk altı ay için komiteye çalışma planlarını sunmaya hazır olduğunu da kaydetti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com