Ukrayna’da tren biletlerinin % 60’ı online satılıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrzaliznytsia yönetim kurulu başkanı Evgeni Kravtsov tarafından yapılan açıklamada 2019’un başından bu yana, online olarak 25 milyondan fazla tren bileti satıldı. Ekim ayının sonundaki rakamlara göre biletlerin % 60’ı online servisler üzerinden satıldı.

Kravtsov “2009 yılında online bilet satışlarının başlamasından bu yana, internet üzerinden neredeyse 117 milyon bilet kesildi. Her yıl bu hizmetin popülaritesinde bir artış gözlemliyoruz. 2017 yılında internet üzerinden satılan biletlerin oranı % 41 iken, 2018’de % 50 olmuştu. Bu sene ise şu anda % 60.” dedi

Tüm yurt içi trenlerde, Polonya’ya bağlı uluslararası trenlerde ve Kiev – Minsk – Vilnius – Riga hattındaki trenler için internet üzerinden bilet alınabileceği belirtildi.

Bakınız: Kiev tren garı ve Intercity trenlerinde ücretsiz wi-fi başlatılacak

İnternet üzerinden bir bilet alırken, yolcu bağımsız olarak treni, vagon tipini ve koltuğu seçer. Engelliler ve öğrenciler de online bilet alabilmektedir.

Mesaj “BDT ülkelerine giden uluslararası trenlerde ise, yolcular online bilet alabilir ve ödeyebilirler; ardından normal bir bilet için Ukrayna demiryolu bilet ofisinde bilete dönüştürmeleri gereken bir e-posta bildirimi alırlar.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com