Ukrayna’da trafikte çocukların araç içinde taşınmasına dönük kurallar değiştirildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna hükümeti 24 Şubat Çarşamba günü yaptığı toplantıda, Trafik Yönetmeliği’nde çocukların arabalarla taşınmasına ilişkin maddelerde değişiklik yaptı.

Avrupa Dayanışma Partisi’nden milletvekili Aleksey Gonçarenko konu ile alakalı bir bilgilendirme yaptı.

Binek araçlarda, boyu 145 cm’nin altında olan bir çocuğun taşınması durumunda araç içerisinde özel emniyet sistemleri olmak zorunda.

Bu sistemler, çocuklara uygun tasarlanmış emniyet kemeri veya çocuk emniyet sistemi bağlantısıyla donatılmış araçlarda kullanılmalı ve mevcut kural ve yönetmeliklerin gerekliliklerine uygun olmalıdır.

3 yaşından küçük çocukların taşınması durumunda, bu koltuğun (varsa) ön hava yastığının zorunlu olarak devre dışı bırakılarak seyahat yönünün tersine monte edilen çocuk emniyet sistemlerinin ön koltuğa takılmasına izin verilir.

Aynı zamanda, çocuk emniyet sisteminin özelliklerinin taşınan çocuğun ağırlığına ve boyuna uygun olması ve çocukların araba koltuklarında veya yükselticilerde sabitlenmesi gerektiği ayrıca vurgulanmaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com