Ukrayna’da toplu taşımada ciddi fiyat artışları bekleniyor. Kiev’de % 100’ü buluyor.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalı taşıyıcılar, toplu ulaşım araçlarında taşıma tarifelerini artırmayı ciddi şekilde düşünüyor. Fiyatlardaki artışın 1 Mart’tan itibaren gerçekleşmesi bekleniyor.

Ukrayna'da toplu taşımada ciddi fiyat artışları bekleniyor

2018 yılından beri fiyatların değişmediğini belirten taşıyıcılar, fiyatlardaki artışa sebep olarak, yolcu taşımacılığı maliyetindeki artış da dahil olmak üzere, yakıt ve madeni yağlardaki fiyat artışlar ile birlikte maaş ve araç tamir bakım masraflarındaki artışlar gösterilmektedir.

Ayrıca koronavirüs salgını nedeniyle toplu taşıma araçlarındaki yolcu trafiği önemli ölçüde azaldığı için gelirlerin azalması da bir etken olarak görünmektedir.

Kiev bölgesinde, taşıyıcılar önce Boyarka ve Vishnevoe’de ile ardından Zgurovka, Ivankov ve Baryshevka yönünde tarifelerde bir artış açıkladı.

Yeni fiyatların, her gün banliyölerden çalışmak ve okumak için gidip gelmek zorunda kalan Ukraynalıların ceplerine önemli ölçüde “çarpacak”. Örneğin, Boyarka’dan Kiev’e bir yolculuk 25 UAH’a yükselecek.

Kiev, halihazırda Ukrayna’da en pahalı minibüs tarifesine sahip. Fiyatlar 10-12 UAH kadar olacak ve daha da yükselmesi bekleniyor. Aynı zamanda, Kiev Şehir Devlet İdaresi, eski toplu taşıma ücretini 8 UAH şeklinde değiştirmemeyi vaat ediyor. Ancak Kiev Bölge Toplu Taşıyıcılar Birliği Başkanı Aleksey Pavlenko metro, troleybüs ve tramvaylarda seyahat için 16-20 UAH fiyat seviyesi olacağını açıkladı.

Sumy’de tarifeler şimdiden 5 UAH yerine 7 UAH’a yükseldi.

Kropivnitskiy’de, toplu taşıma araçlarında fiyatlar maliyeti 5-6 UAH’a çıkarken, minibüslerde 7 UAH olacak.

Harkov bölgesi yetkilileri, bölgede banliyölerden ulaşımın fiyatının 1-4 UAH artmasına rağmen, fiyato değiştirmeden bırakacağı konusunda söz veriyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com