Ukrayna’da Ticari Sürücülere SRC Belgesi Şartı Geliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Altyapı Bakanlığı’ndan bildirildiğine göre Ukrayna’da yolcu ve yük taşımacılığı yapan, kamyonet, otobüs ve minibüs gibi ticari araç kullanan şoförlere Mesleki Yeterlilik Belgesi (SRC) alma zorunluluğu getiriliyor.

Her 5 yılda bir özel kurslar düzenlenecek.

Belge zorunluluğu piyasa temsilcilerinden ve diğer devlet kurumlarından sert muhalefetle karşılaşmazsa bir ay içinde kabul edileceği düşünülmektedir.

Belge Zorunluluğunun Aslı Nedir?

Yetkililer belge zorunluluğunu Ukrayna yollarındaki kaza oranını düşürme arzusuyla açıklıyorlar. Özellikle toplu taşıma araçlarının karıştığı kazalar. Aynı zamanda ajans, ticari araçlarla ilgili kazaların % 85’inin sürücülerin hataları veya kuralları ihlal etmelerinden dolayı meydana geldiğini “resmi verilere” atıfta bulunarak gösteriyorlar.

Uluslararası yük taşıma ve yolcu taşımacılığı yapan sürücülerin, yurtdışında veya Ukrayna’da onaylı eğitim merkezi “NCC AsMAP” içerisinde yetkinliklerini kanıtlamaları gerekir. Ancak Ukrayna içindeki sürücüler için şu anda böyle bir şart bulunmamaktadır.

Ayrıca bakınız: “Ukrayna’da Taksi Sistemi İçin Düzenleme mi Geliyor?”

Avrupa deneyimine dayanarak, yetkililer ülkede yeni bir sınav sistemi ve sürücülerin profesyonelliklerini teyit eden özel belgeler vermeye başlamak için eğitim merkezleri ağı kurmayı amaçlıyorlar.Normal bir ehliyet boyutunda olan plastik lisansların geçerliliği 5 yıl olacaktır. Sürücüler, bu süre sonunda tekrar kurslara katılmak ve yeni bir sertifika almak zorunda kalacaktır.

Kurslarda Ne Öğretilecek?

Bakanlıktaki tüm kurslar üç türe ayrıldı:

-İlk derece kurs – 280 saat (kategori C, CE, D, DE).
-İlk derece hızlandırılmış kurs – 140 saat (kategori C1, C1E, D1, D1E ve ayrıca deneyimli sürücüler C, CE, D, DE).
-Düzenli kurs – 35 saat (daha önce temel eğitimi tamamlayan sürücüler için).

Aynı zamanda, hem teorik hem de pratik beceriler sürücülere öğretilecektir. Öncelikle, araçların düzenlenmesi hakkındaki bilgilere ek olarak, yakıt ekonomisi için dersler, doğru yükleme yapma, yolculara psikolojik ve tıbbi yardım ve hatta ulaştırma ve lojistiğin ekonomik temelleri kurs programlarında yer alacak. Sonrasında sürücüler hem gerçek bir araçta hem de bir simülatörde sürücülük becerlerini geliştirecekler.

Kursun Maliyeti

Yetkililer, yeterlilik kurslarındaki eğitim maliyetini henüz hesaplamadılar. Yalnızca Litvanya deneyimine atıfta bulundular, süreye bağlı olarak, her sürücünün eğitimi 3.6 bin UAH’dan başlayıp 39 bin UAH’a kadar gitmektedir. Minimum miktar düzenli kurslara, maksimum miktar ise başlangıçtakilere karşılık gelmektedir.

Tahminlere göre, Ukrayna’da, aynı kurslar daha ucuza alınabilecektir. Bununla birlikte, her durumda, sürücülerin ve firmaların sırtına ek yük bineceği aşikardır.

Kaynak: ubr.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com