Ukrayna’da tekstil hammaddeleri için ithalat vergisi oranlarının birleştirilmesine ilişkin yasa imzalandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Verkhovna Rada’nın 19 Şubat 2021’de kabul ettiği 1261-IX sayılı “Hafif sanayi malları için Ukrayna Gümrük Tarifesinin XI bölümündeki ithalat vergisi oranlarının birleştirilmesine ilişkin yasa tasarısını” imzaladı.

Devlet başkanının internet sitesinde Cuma günü bildirildiği üzere, belge, hafif sanayi malları için ithalat vergilerinin oranlarını birleştirerek, bu tür malların gümrük işlemlerini hızlandıracak ve endüstrinin gelişmesine katkıda bulunacak. Mesajda “İthalat vergisi oranlarının revizyonu, Ukrayna topraklarına yapılan tekstil hammaddeleri ve işleme malzemeleri ithalatının hacminin artmasına katkıda bulunacak” denildi.

Ukrayna Gümrük Tarifesinin XI. Bölümü “Tekstil malzemeleri ve tekstil ürünleri” değişiklikleri, Ukrayna’da üretilmeyen iplik, elyaf, özel iplikler (ipek, yün, ince veya kaba hayvan kılı; at kılı, pamuk, diğer bitkisel tekstil liflerinden kumaşlar; kağıt iplikler ve kumaşlar). Ayrıca, kumaşlar, keçe, hasır ağlar, sicim vb nihai ürünler için % 1 ila % 8 oranında tercihli ithalat vergileri belirlenmiştir.

Aynı zamanda kanun, bu oranların % 10’dan az olduğu hafif sanayi malları ürün alt kategorileri için tam ithalat vergisi oranlarını % 10’a yükseltmektedir.

Yasa 1 Temmuz 2021’de yürürlüğe girecektir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com