Ukrayna’da tarım arazilerinin yabancılara satışına ilişkin referandum 2024’e kadar yapılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Yabancı yatırımcılar Ukrayna’da bugün ancak uzun vadeli bir kira sözleşmesi ile arazi almaya devam edebilirler. Önümüzdeki 3 yıl içinde yabancılara tarım arazilerinin satışı konusunda bir referandum yapılacak.

Tarım Politikası Bakanı Roman Leşçenko tarafından Rzeczpospolita ile yapılan bir röportajda bu konuya değinildi. Bakan;

“Artık tarım arazileri sadece Ukrayna vatandaşı kişiler tarafından satın alınabiliyor. Yabancıların satın alıp alamayacağına önümüzdeki 3 yıl içinde yapılacak referandumla karar verilecek. Bu nedenle yabancı yatırımcılar bugün ancak uzun vadeli kiralama yöntemiyle toprak almaya devam edebilecek.” diye ifade etti.

Bakana göre, tarım arazileri piyasası reformu için bir mücadele sürmekte ve yatırımcılar Ukrayna’ya yatırım konusunda daha dikkatli davranıyorlar.

Leşçenko , “Ülkemizdeki bu süreç karmaşık ve sancılı olduğu için onları anlıyoruz.” dedi.

Ukraynalıların neredeyse % 70’i, oligarkların pazar açıldıktan sonra tarım arazilerinin çoğunu satın alacağı konusunda hemfikir olduğuna dair araştırmalar da yayınlandı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com