Ukrayna’da tanıtılan dünyanın en küçük sualtı dronu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da üretilen, dünyanın en küçük ve sadece birkaç prototipi olan Dory sualtı dronu Kickstarter’a çıktı. Dahili bir video kamerası olan sualtı dronu 15 metre derinliğe dalabilir.

Sualtı robotlarında lider olan Chasing Innovation, 3 haftadan kısa bir süre önce Kickstarter’da yeni bir proje başlattı. 30 bin dolar olarak planlanan projeye şimdiden 150 bin dolardan fazla toplandı.

Ukrayna’nın en büyük drone teknolojilerinin entegratörü olan droneUA kurucu ortağı Valeri Yakovenko, Facebook’tan Dory sualtı dronunu gösterdi.

Bakınız: Ukrayna’da sonbaharda dökülen yapraklardan kağıt üretimi

Yakovenko “Dory, dünyadaki yalnızca birkaç prototipi bulunan kompakt bir sualtı dronudur. Boyutu sadece 247x188x92 mm’dir ve ağırlığı bir kilogramdan biraz daha fazladır. 15 metreye dalabilen drone 1080p video çekebilen F1.6 objektife sahiptir.” dedi.

Yakovenko, Wi-Fi üzerinden su yüzeyinde bulunan yüzer bir modülle iletişim kuran iOS / Android programı kullanılarak drone ile iletişimin gerçekleştirildiğini söyledi.

Üreticinin temsilcilerine göre, drone 499 dolarlık bir fiyata satılacak, ancak ilk müşteriler 349 dolar üzerinden ön sipariş verebilirler.

Знакомьтесь, это DoryУ меня в руках самый компактный подводный дрон в мире, который существует лишь в количестве…

Valerii Iakovenko paylaştı: 3 Ekim 2019 Perşembe

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com