Ukrayna’da tam bir kilitlenmede uçaklar çalışmaya devam edecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy, kısıtlamaların yalnızca uluslararası uçuşlarla ilgili olarak varış ülkesindeki COVID-19 durumuna bağlı olarak mümkün olduğunu söyledi.

Kilitlenme sırasında Ukrayna’da herhangi bir ulaşım kısıtlama planı bulunmamaktadır.

Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy “1+1” yayınında anlattı. “Çeşitli kuruluşların işleyişine bazı ek kısıtlamalar getiren ülkeler de bile, ulaşım çalışmaya devam ediyor. Bu, her şeyden önce ekonomi için bir arter. Aksi takdirde, ticari faaliyeti sürdürmek zor. Ulaşımın çalışmaya devam etmesi konusunda ısrar edeceğim.” dedi.

Ona göre, herhangi bir ulaşımın kısıtlanması planlanmamaktadır: şehir içi, bölge içi, şehirlerarası ulaşım ve demiryolu çalışacaktır. İç hat uçuşları iptal edilmeyecek, dış hatlarda ise diğer ülkedeki durum dikkate alınacaktır.

Altyapı Bakanı “Bireysel vakalar olabilir, ancak bunlar dikkate alınmadı. Daha sıkı karantina uygulaması için istişareler devam ediyor, ancak kesin tarihler yok.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com