Ukrayna’da Taksi Sistemi İçin Düzenleme mi Geliyor?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da motorlu taksi taşımacılığı için reform başlatıldı.

Altyapı Bakanlığı, yürürlükteki bir yasa tasarısının geliştirilmesi için BRDO Etkin Yönetmelik Ofisi ve piyasa katılımcılarından oluşan bir çalışma grubu ile ortaklaşa çalışacak.

Uzmanlara göre, Ukrayna’da taksi pazarının yaklaşık% 98’i kayıtsız çalışıyor. Taksi olarak çalışan araçların çoğunlukla yabancı plakalı otomobil olduğu bir sır değil. Lisanslar işe yaramıyor, yasadışı sürücüler için para cezaları da var ama hiç bir işe yaramıyor. Bu nedenle, yetkililer piyasa katılımcıları ile birlikte taksi hizmetinin kurallarını düzenlemek için biraraya geliyorlar.

Sorumlu Taşıyıcılar Birliği sözcüsü Alexander Dyachenko, Ukrayna pazarında Avrupa plakalı taksi sürücülerinin de işsiz kalmadan nasıl bir düzenleme yapılması gerektiği üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Resmi makamlar ve resmi piyasa katılımcıları, lisans alma zorunluluğunu  kaldırmayı, ancak sürücülerin kayıt altına alınması için bir bildirim ilkesi getirmeyi öneriyorlar. İzinlerin en fazla bir yıl süreyle verilmesini öneriyorlar. Böyle olması durumunda taksi sürücüleri için bir tüzel kişilik veya şirket olarak kayıt olma gereği ortadan kalkacaktır. Fakat buna rağmen izin için gerekli ücretleri ödemek durumundalar.  Ayrıca araçlar teknik muayeneden de geçmek zorundadır. Ukrayna, AB görüşmeleri sırasında 2022 yılına kadar taksi şoförleri için zorunlu düzenleme gerçekleştirme sözü vermişti.

Kaynak: finance.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com