Ukrayna’da süt ürünlerinde açık hızla büyüyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Süt Üreticileri Birliği başkan yardımcısı Anna Lavrenyuk tarafından belirtildiğine göre Ukrayna’da süt ürünleri ithalatı hızla artıyor. 1 Eylül 2019 itibariyle tereyağı ithalatındaki artış % 33, peynirlerde % 77, tam yağlı ürünlerde % 42 olarak gerçekleşmiştir.

“Ukrayna, süt ürünleri ihracatçısı bir ülkeden hızla ithalatçı bir ülkeye dönüşüyor. 2018’de, ilk 5 yağ ihracatçısında yer alırken, 1 Eylül 2019’dan beri artık ihracat yapmıyoruz ve ithal ediyoruz. Ve yıl sonunda, Ukraynalılar daha da fazla yerel süt ürünleri kıtlığı hissedecekler ve mağaza rafındaki her ikinci veya üçüncü paket tereyağı ithal olacaktır.” dedi.

Bakınız: Ukrayna’da mandıralar kapanırken, mağazalarda süt fiyatları artıyor

Süt Üreticileri Birliği’nin tahminlerine göre, yıl sonuna kadar süt ürünleri ithalatı artmaya devam edecek, özellikle toplam tüketimin % 18-20’sine denk gelen 20 bin ton peynir ithal edilecek.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com