Ukrayna’da son zamanların en büyük kehribar kaçakçılığı: 270 kilo

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Transkarpatya’da polis tarafından yaklaşık 270 kilogram kehribar ele geçirildi.

Kanunsuz kişiler, kehribar taşları da dahil olmak üzere, malların Ukrayna’dan yasadışı çıkarma konusunda dur durak bilmiyor. Çoğu durumda, malları taşımak için, kontrol noktaları aracılığıyla Ukrayna dışına gönderilen yasal araçların yapısal özelliklerine sahip araçlar kullanırlar. Böylece, yasadışı bir şekilde sınırın “yeşil” bölümüne geçme girişimleri kolaylıkla yapılmaktadır.

Bu niyet, bu gece Ukrayna Devlet Güvenlik Servisi ve Devlet Sınır Polisi’nin operasyon birimleri üyelerinden oluşan ortak bir birlik grubu, büyük bir kehribar partisinin sınırdan yasadışı bir şekilde geçirilmesine engel oldu.

Bakınız: İki Çinli Yastık İçine Yerleştirilmiş 50 kg Kehribarla Yakalandı

Kolluk kuvvetleri, yasadışı kehribar ticareti hakkında önceden bir ihbar aldı. Uygulaması sırasında, sınırın yakınında bulunan Goodya köyünün eteklerinde, operasyon grubu, kontrol noktalarının ötesinde sınırdan geçirilmeye hazır halde 11 çuval buldu.

Çuvallar içerisinde yaklaşık 270 kg kehribar taşı çıktı. Taşlar şimdi Mukaçevo merkezine gönderildi. Yasadışı kaçırmaya karışan kişilerin bulunması için operasyonlar devam etmektedir.

 

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com