Ukrayna’da son yılların en büyük sigara kaçakçılığı: 161 bin paket (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Çernivtsi sınırındaki sınır muhafızları, şüphe üzerine Ukrayna’dan Romanya’ya “Porubne” kontrol noktasından geçen bir kamyonu durdurdu.

35 yaşındaki Ukraynalı şoförün kullandığı kamyonda çok sayıda sigara bulundu.

Belgelere göre, Jitomir bölgesinden “odun kömürü” yüklenmiş görünen bir Volvo kamyon sevk edildi. Alıcının son varış noktası Romanya idi. Çernivtsi bölgesinden nakliye işini yapan taşıyıcı ise şirketin kendisi.

Kamyonun henüz bir kısmı boşaltıldı ve her biri 50-60 blok sigara içeren 70 torba indirildi. Sigaralar Ukrayna tüketim damgalıdır.

Bakınız: Ukrayna’nın yasadışı sigara pazarından kaybı 5.4 milyar UAH

Çeşitli markalardan tahminen yaklaşık 161.000 paket sigara olduğu düşünülüyor. Sigaraların toplam fiyatının 6 milyon UAH’dan fazla olduğu belirtildi.

Toplamda, yılın başından bu yana, Devlet Sınır Servisi personeli sınırın her yerinde yaklaşık 16.5 milyon paket sigara yakaladı. Ukrayna-Romanya sınır bölgesinde ise 1.5 milyondan fazla paket ele geçirildi.

 

Kaynak: dpsu.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com