Ukrayna’da sıkı karantina başlangıcı belli oldu: 8 Ocak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, Ukrayna’daki kapatmanın 8 Ocak’ta başlatılacağını ve 24 Ocak 2021’e kadar geçerli olacağını söyledi.

Kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Başbakan Şmigal, “Bugün önümüzdeki yıl ek kısıtlamalara ilişkin kararlar alacağız … Ukrayna’da 8 Ocak’tan 24 Ocak’a kadar kapsayıcı karantina kısıtlamalarının artırılmasına karar verildi. Buna, güvenlik uğruna kış tatili diyelim.” şeklinde ifade etti.

Sıkı karantina tedbirleri 8 Ocak 00:00’da başlayarak 25 Ocak 00:00’da sona erecektir.

Neler yasak olacak, nelere izin verilecek?

Başbakana göre bu dönemde kafe, restoran ve barlar (paket servis ve paket servisi hariç), gıda dışı dükkanlar, sinemalar, spor kulüpleri, spor salonları, tiyatrolar ve alışveriş merkezlerinin çalışması yasaklanacak.

Anaokulları dışındaki tüm eğitim kurumları da tatile gönderilecektir. Halka açık tüm etkinlikler yasaklanacaktır.

Aynı zamanda, toplu taşıma “turuncu” epidemiyolojik bölge kurallarına göre faaliyet gösterecek. Ayakta yolcu almadan, sadece koltuklarda yolcu taşınması mümkün olacak.

Marketler, bankalar, eczaneler, posta operatörleri ve oteller ise faaliyetlerine devam edecek. Araç bakım ve tamir servisleri de çalışabilecek. Seyircisiz spor müsabakaları yapılabilecek.

Güzellik merkezleri ve kuaförler randevu yoluyla sınırlı sayıda müşteriyi kabul edebilecekler.

Daha önce yıl sonuna kadar uzatılan genel karantina ise 1 Mart 2021 tarihine kadar uzatıldı.

Peki yurtdışı uçuşlara sınırlama getirilecek mi?

Açıklamada bu konuya değinilmediği için karantina tedbirleri dahilinde uçuşların süreceği düşünülebilir. Zaman zaman güncellenenen kırmızı-yeşil bölge ülkelerine göre ülkeye girişte karantina olup olmamasının devam edeceği anlaşılmaktadır. Türkiye yeşil bölgede olduğu için turist olarak gelenlerle ve geçici oturum sahibi olanların covid-19 sigortası yaptırması yeterli olacaktır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com