Ukrayna’da sigara içenlere “sürpriz” yasa: Yasaklar artıyor.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna meclisi Verkhovna Rada’da yeni bir yasa tasarısı gündeme geliyor. Ukrayna’da sigaralar sonsuza kadar satış noktalarındaki vitrinlerden kaybolabilir.

21 yaşın altındaki kişilere tütün satışı konusunda tam bir yasak getirilmesi planlanmaktadır. Bu aynı zamanda elektronik sigaraları da içermektedir.

Sigara satış yerlerinde durum ne olacak? Ukrayna Sağlık Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Enstitüsü tütün kontrol departmanı başkanı Konstantin Krasovsky tarafından “Marka olmayacak, reklam afişleri olmayacak. Bir kişi gelip özel olarak dükkana istediği sigarayı soracak” Tüm sigaralar rafların altında saklanacak. Kimse hiçbir şeyi göremeyecek denildi. .

Değişiklikler ayrıca sigara paketi tasarımını da etkileyecektir. Üzerinde daha fazla resim ve tasarım olmayacak. Her şey tek bir yazı tipinde yapılacak. Bu arada, tüm paketler kahverengi-yeşil renklerde olacak ve sigara karşıtı hastalıkları da gösterecekler.

Sağlık Bakanlığı her yıl paketlerde değiştirilecek 14 metin ve fotoğraf hazırlayacaktır.

Elektronik sigaralar da aynı kapsama alınacaktır. Şu anda, bir öğrenci bile cihaz satın alabilir, ancak yakında bu seçenek tamamen imkansız olacaktır.

Yasa kabul edilirse, sadece 21 yaşına erişenler elektronik sigara satın alabilir. Resmi olarak bu yasak şu anda da olmasına rağmen, halka açık yerlerde sigara içmek de tamamen yasaklanmaktadır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com