Ukrayna’da seks köleliği ve insan ticareti ile mücadeleye ilişkin bilgilendirme kampanyası başlatıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Parlamentosu Siyasi Partiler Grubu “Fırsat Eşitliği” kapsamında Kamu Konseyi ile işbirliği içinde Demokrasi Geliştirme Merkezi tarafından düzenlenen Ukrayna’da cinsel kölelik, fuhuş ve insan ticareti ile mücadele bilgilendirme kampanyası başladı.

seks köleliği ve insan ticareti

Ukrinform ajansının verdiği habere göre, Kampanya kapsamında yayınlanan mesajda “Bilgilendirme kampanyasının ilk aşaması kapsamında 26 Mart’ta, cinsel istismardan kurtulan kadınlar ve araştırmacıların da katılımıyla“ Şiddet Çemberinden Çıkmak: Fuhuştan Kurtulan Kadınların Deneyimi ”adlı çevrimiçi bir etkinlik düzenlendi. Eşitlik Modeli’nin halihazırda tanıtıldığı farklı ülkelerden (Büyük Britanya, İsrail, İsveç, İrlanda, ABD, Ukrayna) sosyal hizmet uzmanları katıldı. Fuhuştan çıkmanın önündeki engellerden ve sosyal hizmetlerin ve toplum kuruluşlarının böyle bir durumda kadınlara nasıl yardım edebileceği konuşuldu.” denildi.

Belirtildiği üzere, ilk etkinlikten Mayıs ayı sonuna kadar, Eşitlik Modeli konusunun en iyi kapsamını belirlemek için düzenlenen yarışmaya gazetecilik materyalleri kabul edilmektedir .

8 Nisan’da Eşitlik Modeli’nin tanıtıldığı farklı ülkelerden (İsveç, Fransa, Kanada, İsrail) polis memurlarının katıldığı “Eşitlik Modeli ve Kolluk Kuvvetleri Teşkilatı” etkinliğinin gerçekleşeceği bildirildi. Savunmasız kadınlarla nasıl çalıştıklarından ve bu çalışmada sosyal hizmetler ve sığınma evleriyle nasıl etkileşimde bulunduklarından bahsedecekler.

15 Nisan’da, yabancı uzmanların ve parlamenterlerin ülkelerindeki (İsveç, Fransa, İrlanda, Kanada, Letonya, İngiltere, İsrail ) ilgili kanun tasarıları üzerinde çalışma deneyimlerini paylaşacakları “Mevzuat, Eşitlik Modelini uygulamak için en iyi uygulamalar” adlı bir uzman tartışması gerçekleştirilecek. , ).

22 Nisan’da, gazeteciler için özel bir etkinlik olan “Ukrayna için Eşitlik Modeli: Kapsamın Özellikleri” çerçevesinde, yabancı ve yerli gazeteciler, Eşitlik Modeli için cinsel istismar ve bilgi desteği konularındaki deneyimlerini paylaşacaklar.

Gündemdeki “Kadın” etkileşimine ilişkin güvenlik ve savunma sektörüne yönelik bir etkinlik de planlanıyor. “Kadınlar. Barış. Güvenlik” adı altında çatışmaya bağlı cinsel şiddete karşı mücadele (geçici tarih 29 Nisan), ardından “Bir halk sağlığı sorunu olarak fuhuş” (geçici tarih 6 Mayıs) planlandı.

Bilgilendirme kampanyası, Ukrayna’nın 1954’te katıldığı İnsan Kaçakçılığının Önlenmesi ve Fuhuşun İstismarına İlişkin Sözleşme’nin 70. yıldönümüne ve BM’nin Fuhuşun Ortadan Kaldırılmasına İlişkin Sözleşme’nin 40. yıldönümüne adanmıştır. Kadın ticareti ve kadın fuhuşunun her türlüsünü önlemek için mevzuat da dahil olmak üzere uygun önlemleri alma yükümlülüğünü açıkça öngören Ukrayna’nın 2010’da onayladığı “Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılık ve Avrupa Konseyi İnsan Ticaretiyle Mücadele Sözleşmesine” uygun olarak düzenlenmiştir.

Organizatörler, Eşitlik Modeli’nin (sözde İsveç Modeli) fuhuşun varlığının ana nedeni olarak taleple mücadeleyi amaçlayan yasal bir kavram olduğunu hatırlatıyor.

Bu model, uluslararası sözleşmelerle desteklenen AB, Avrupa Konseyi tarafından tavsiye edilmektedir, fuhuş yapan kişilere bundan kurtulma ve rehabilitasyon alma fırsatları ve “müşteriler” ve müşteri bulanlar için talebi azaltmanın bir yoludur. Müşteriler, uluslararası hukuka uygun olarak, cinsel istismar amacıyla fuhuş ve ticaretin lokomotifi konumundadır.

Avrupa’da Eşitlik Modeli 6 ülkede faaliyet göstermektedir: İsveç, Fransa, Norveç, İrlanda, Kuzey İrlanda, İzlanda. Fuhuş 4 ülkede tamamen yasallaştırılmıştır: Almanya, Hollanda, Avusturya ve Yunanistan.

Litvanya, Letonya ve Birleşik Krallık’ta “Eşitlik Modeli” yasaları yakın zamanda ilk okumalarından geçti. Almanya ve İspanya, önümüzdeki yıllarda yasallaştırılmış fuhuştan çıkıp Eşitlik Modeli’ne geçme planlarını açıkladılar.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com