Ukrayna’da sanayi üretimindeki düşüş sürüyor. Ağustos’ta % 5.3 oldu.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ağustos ayında Ukrayna’da sanayi üretimi, geçen yılın aynı ayına göre % 5.3 azaldı.

Temmuz ayında düşüş % 4.2, Haziran’da% 5.6, Mayıs’ta % 12.2, Nisan’da % 16.2, Mart’ta % 7.7, Şubat’ta % 1.5 ve Ocak ayında % 5.1 düşüş gerçekleşmişti. Metalurjide üretim ve bitmiş metal ürünleri üretimi ise % 10.6 azaldı

Devlet İstatistik Servisi’nin verilerine göre aynı zamanda, takvim günlerinin etkisine göre ayarlanmış sanayi üretimindeki düşüş % 4.2 oldu.

Ağustos ayında, metalurji üretimi ve nihai metal ürünleri üretimi % 10.4, demir cevheri üretimi da geçen yılın aynı ayına göre % 3.8 azaldı.

Ukrayna, toplamda sekiz ay boyunca sanayi üretimini, geçen yılın aynı dönemine göre % 7.4 azalttı.

Ocak-Ağustos aylarında, metalurji üretimi ve nihai metal ürünleri üretimi geçen yılın aynı dönemine göre % 13.2, demir cevheri üretimi ise % 5.5 azaldı.

2019 sonunda Ukrayna’da sanayi üretimi 2018’e göre % 1.8 azalmıştı. Metalürjide üretim ve bitmiş metal ürünlerin üretimi % 3.1 azalırken demir cevheri üretimi değişmemişti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com