Ukrayna’da rekor düzeyde eroin ele geçirildi. Gözaltına alınanlar arasında Türk vatandaşları da var (foto-video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), AB ülkelerine rekor miktarda eroin sevkiyatını engelledi. Organize suç örgütünün içerisinde Türk vatandaşlarının da bulunduğu belirtildi.

SBU basın servisinin açıklamasına göre aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu kaçakçıların faaliyetleri uzun ve çok yönlü bir özel operasyon sonucunda engellendi.

Eroinlerin Aralık ayında Odessa Limanı’na bir gemiyle getirildiği ve eroinlerin yemek kapları içerisinde gizlendiği; kontrollü bir şekilde takibe alınarak, uyuşturucu grubunun tüm üyelerinin ortaya çıkarılması ve tüm kanıtların toparlanmasının amaçlandığı belirtildi.

Alınan tedbirler doğrultusunda özel servis görevlileri Lviv’de üç yabancıyı gözaltına aldı. Kiralanan depolarda eroinin paketlendiği, uyuşturucu satıcılarının sözde diplomatik kargo kisvesi altında Avrupa Birliği’ne eroin sevkini planladıkları ortaya çıkarıldı. Aynı gün uyuşturucu kaçakçılığını düzenleyen bir başka Türk vatandaşı da bölge merkezinde gözaltına alındı.

Soruşturma sırasında kolluk kuvvetleri nakliye için hazırlanan 1,035 kg eroini ele geçirdi. Ele geçirilen uyuşturucuların karaborsada değerinin 2.3 milyar UAH’ın üzerinde olduğu, sanıkların geçici olarak ikamet ettikleri yerlerde de aramaların devam ettiği belirtildi.

Uyuşturucu sevkiyatına dahil olan tüm kişilerin tespiti ve kovuşturulmaları devam etmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com