Ukrayna’da özel demiryolu şirketleri seferlere başlayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy’in açıklamasına göre Ukrayna hükümeti, 2019’un sonuna kadar demiryolu üzerindeki özel şirketlerin seferleri için bir pilot proje başlatmayı planlıyor.

Krikliy, “İddialı bir hedefimiz var: Yıl sonuna kadar özel seferler konusunda pilot bir proje yapmak.” dedi.

Proje bir pilot olacak ve şimdilik sadece yük taşıma için çalışacak. Demiryollarında özel şirketlere çekiş hakkı vermenin büyük ölçekli olarak tanıtımı henüz tartışılmamıştır.

Ayrıca bakınız: EBRD’den Ukrayna Demiryollarına 100 milyon Dolar kredi

“En karlı alanların tümü büyük şirketlere verilirse, bu doğru olmayacaktır. Ancak, özel çekiş iyidir, çünkü son yıllarda Ukrayna Demiryolları kendisi yeterli çekişi sağlayamadı.” dedi.

Krikliy’e göre, özel lokomotiflerin çalışacakları hatlar henüz belirlenmedi. Birkaç seçenek dikkate alınmaktadır.

Şu anda Ukrayna’da demiryolu taşımacılığı yapma hakkına sahip olan tek şirket Ukrayna Devlet Demiryolları Ukrzaliznytsia. Özel şirketler Ukrayna’da demiryolu taşımacılığına başladıklarında, kendi fiyatlarını kendileri belirleyeceklerdir, ancak devlet çalışacakları hatları koordine etmelidir denildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com