Ukrayna’da Otoparklar İçin Elektrikli Araç Şarz Cihazı Zorunlu Olacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Tüm otoparklar ve garajlar elektrikli araçlar için şarj istasyonu zorunlu hale getirilecektir.

Ukrayna’da, otopark işletmecileri elektrikli araçlar için şarz istasyonları oluşturmak zorunda kalacaklar . Bölgesel Kalkınma Bakanlığı basın servisi tarafından bildirildiğine göre,  bakanlık kamuya açık garajlardaki ve otoparklardaki park yerlerinin en az % 5’inde elektrikli araç şarj cihazlarının zorunlu olması gerektiği düzenlemesine ilişkin bir madde içerdiğini belirtti.

Bölgesel Kalkınma Bakan Yardımcısı  Lev Partskhaladze ‘ye göre, Ukrayna’da elektrikli araç sayısı önümüzdeki dönemde giderek artacak. 

Partskhaladze Avrupa örneğini gösterdi ve yıl içinde elektrikli araç sayısının  % 50 arttığını belirtti. Açıklamasında “Elon Musk halihazırda 2019 yılında elektrikli otomobiller için Tesla Supercharger yüksek hızlı elektrikli şarj cihazlarının Ukrayna’da kullanılacağını açıkladı. Önümüzdeki yıllarda elektrikli aramiktaba rının önemli ölçüde artacağını düşünüyorum. Tüm dünyada ve Ukrayna’da  2030 yılına kadar otomobillerin % 100’ünün elektrikli olacağını düşünüyorum ve otoparkları zaten elektrikli şarj cihazları ile donatıyoruz” dedi

Daha önce, 2019 yılında Tesla elektrikli taşıt üreticisinin  yüksek hızlı şarj için iki istasyon (supercharger) inşa edeceği bildirilmişti. Tesla haritasında, Kiev-Lviv karayolunda iki elektrik istasyonunun yerleri belirtilmiştir. 

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com