Ukrayna’da önümüzdeki günlerde -30 derece soğuklar bekleniyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

15-18 Şubat arasındaki dönemde, Ukrayna’nın özellikle kuzey bölgelerinde -25 ° ila -30 °C’ye ulaşacak bir soğuk hava dalgası bekleniyor.

Bu Ukrayna Acil Durumlar Bakanlığı Ukrayna Hidrometeoroloji Merkezi müdürü Nikolay Kulbida tarafından verilen bilgiye göre Ukrayna’da en düşük kış sıcaklığı -42 °C olup, beklenen donlar normal sınırlar içindedir.

Aynı zamanda, iklim değişiklikleri, sadece ortalama günlük sıcaklıkta bir artışa değil, atmosferik süreçlerde de büyük değişikliklere yol aşmakta diyen Kulbida, ani soğuk bastırmasının küresel iklim değişiklikleriyle de açıklanabileceğini belirtti.

Kulbida “Ukrayna’nın iklimi şu ya da bu şekilde değişiyor. Son 25 yılda, ortalama kış sıcaklığı 2 °C’den fazla arttı. Ve bu çok önemli. Aynı zamanda ortalama yaz sıcaklığının artması da çok önemli. Yaklaşık 2 °C. Bu nedenle, kış döneminin süresi önemlidir. İlkbahar azaldı. Uzun vadeli ortalamasından iki hafta daha erken geliyor. Bu ise düşük sıcaklıkların olduğu gün sayısını 3-4 kat azaltırken, yüksek sıcaklıkların olduğu yaz günleri sayısını 2-3 kat arttırmaktadır.” dedi.

Hava tahmincilere göre yağış yoğunluğu azalmalı. Ancak, 11 Şubat Perşembe günü uzmanlar bir kış darbesi daha bekliyor. Ön tahminlere göre sadece kar yağışı hafta sonu sakinleyecek. Ancak soğuklar bastıracak.

Ukrhidrometeoroloji Merkezi’nden hava tahmincisi Vladislav Bilik “Gelecek hakkında konuşursak, hava koşullarının iyileşmesi zaten hafta sonundan itibaren başlıyor. Yağışlar duracak, ancak hava soğuk olacak. Bu nedenle, önümüzdeki hafta önemli yağış beklemiyoruz. Ancak gece sıcaklıkları düşecek. Neredeyse tüm bölgelerde -15 ° -20 °C olacak” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com