Ukrayna’da Okullar 1 Eylül’de Açılıyor. Yenilikler Neler?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da okullardan zorunlu üniforma ve notların ilanı kaldırılacak. Okul hayatında 1 Eylül’den itibaren neler değişecek?

1 Eylül 2019’dan itibaren, Ukrayna okullarında zorunlu forma kullanımı iptal edecek, elektronik öğrenci kartları kullanılacak ve kantinlerde yeni bir menü oluşturulacak.

Aşılar

Gerekli aşıları bulunmayan çocuklar okullara ve anaokullarına giremez. Ebeveynler, çocuklarını yaşamdaki konumlarından dolayı aşılamayı reddederse, uzaktan veya bireysel bir programda eğitim için eğitim kurumu başkanına yönelik bir dilekçe yazabilirler.

Ayrıca bakınız: Ukrayna Eğitim Sistemine Finlandiya’dan Destek

Üniformasız Okul

Gelecek eğitim yılında zorunlu okul formaları iptal edildi. Bu kararname Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy tarafından Haziran ayında verildi.

Yansıtıcı Yelekle Kullanımı

Yeni bir kural yürürlüğe giriyor: 1-4. Sınıflardaki öğrencilerin gün içerisinde okula ve eve giderken yansıtıcı yelek giymeleri gerekiyor.

E-öğrenci Bileti

Normal öğrenci biletleri yerine tüm öğrenciler elektronik bilete geçiyor. Bu, ebeveynlere çocuğun özel bir uygulama kullanarak şehir içindeki hareketlerini izlemelerini ve öğrencilerin metroda kuyruklardan kaçmalarını sağlayacaktır.

Serbest Eğitim Formu Seçimi

Hastalık nedeniyle derslere giremeyen veya spor yapmakta, müzik aleti çalmakta zorlanan çocuklar için öğretmenler özel bir müfredat hazırlayacaklardır.

Öğretmen Olmayanlar da Derslere Girebilecek
Uzman öğretmen eksikliği sorununu çözmek için herhangi bir dernek ve organizasyondan dersler konusunda faydalanılabilir.

Öğrenci Notlarının İlanı

Öğretmenlerin tüm sınıf içinde öğrenci notlarını açıklamaları yasaktır. Doğrudan derste, öğretmen öğrenciye genel ifadelerle değerlendirme yapabilir, ancak teneffüslerde veya derslerden sonra bireysel olarak notunu söyleyebilir.

Onur Sahibi Okullar Değil, Çocuklar

Okullar çalışmalarında artık onur sahibi olmayacak. Her çocuk farklıdır, yetenekleri de farklıdır. Bazıları sporda daha iyi, bazıları müzikte, her biri kendi içinde yeteneklidir.

Yeni Yemek Menüsü

Kiev’in tüm okullarında 2019-2020 öğretim yılı bitiminden önce çok seçmeli bir menü olmalıdır. Öğlen yemeği daha pahalı olmayacak, çünkü içindeki ürünler değişmeyecek. Yenilik, öğrencilere seçme hakkının tanınması olacaktır.

Ukrayna Edebiyatında Yeni Program

Yeni öğretim yılında, Ukrayna edebiyatı için mevcut program değişti; bazı eserler kaldırıldı, bazıları eklendi.

Çocukları Evde Eğitmek İçin Daha Fazla Fırsat

Eylül ayından itibaren, okul çocuklarının ebeveynleri her tür bireysel eğitim türünden: aile (ev) eğitimi, dış etütler veya pedagojik patronaj.

Kapsayıcı Gruplar İçin Yeni Öğrenme Kuralları

Özel eğitim ihtiyacı olan bir çocuğun okul dışı bir kuruma kaydolması için, ebeveynleri veya yasal temsilcileri bir başvuruda bulunmalıdır.

Özel Eğitim İhtiyacı Olan Öğrenciler İçin Eğitim İki Yıl Uzatılabilir

İlk ve temel okullardaki kapsayıcı sınıflardaki öğrenciler için geçerlidir.

Kaynak: fakty.com.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com