Ukrayna’da nüfusun % 40’ı koronavirüse yakalandı (uzman görüşü)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Virolog Alla Mironenko, koronavirüs enfeksiyonunun üstesinden gelmek için Ukrayna nüfusunun % 40’ının aşılanmasının yeteceğini söyledi.

Virolog Alla Mironenko Golos’ta yayınlanan bir röportajında Ukrayna’daki koronavirüs istatistiklerin gerçeklerden çok farklı olduğunu; nüfusun % 40’ının zaten hastalığı geçirdiğini ve koronavirüsün üstesinden gelmek için nüfusun geriye kalan yaklaşık % 40’ının aşılanmasın gerektiğini ifade etti.

Alla Mironenko “Hesaplanan verilere ve laboratuvarlar tarafından onaylanan istatistiklere göre, Ukrayna’da nüfusun yaklaşık % 40’ı koronavirüs geçirdi. Laboratuvar verilerine göre koronavirüs var ve Ukraynalılar 15-20 kat daha az bir şekilde hastalığa yakalandı.” dedi.

Doktor, verilerdeki bu farkı, “Koronavirüs semptomları olan tüm insanlar için bir check-up organize etmenin fiziksel olarak imkansız olduğu” gerçeğiyle açıkladı.

Virolog, “Aşılanması gereken yaklaşık % 40 kaldı. Bizi Haziran ayında aşılamaya başlarlarsa, o zamana kadar birçok Ukraynalı da koronavirüs kapacak. Hastalanmayan ancak risk grubuna dahil olan herkesin aşı olması gerekecek.” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com