Ukrayna’da mobil iletişim fiyatları artacak!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Mayıs ayı içerisinde, mobil operatör Vodafone Ukrayna’nın tarife planlarının şartlarının iki kez değişeceğini belirterek, tarifelerde ortalama % 20 artış olduğunu açıkladı. Diğer mobil operatörler de tarifelerde kaçınılmaz bir artıştan sözetmektedir.

Mayıs ayı içerisinde, mobil operatör Vodafone Ukrayna'nın tarife planlarının şartlarının iki kez değişeceğini belirterek, tarifelerde ortalama % 20 artış olduğunu açıkladı.  Diğer mobil operatörler de tarifelerde kaçınılmaz bir artıştan sözetmektedir.

15 Mayıs 2020’den itibaren Vodafone Ukrayna tarife planlarında değişikliğe gidiyor. Ayrıca 27 Mayıs 2020’den itibaren de Vodafone SuperNet (Start, Pro, Pro-1, Unlim), tipi tarifelerini Super Net Turbo 2019 ve olarak değiştireceğini açıkladı..

Vodafone Ukrayna’ya göre, tarifelerdeki değişiklikler, yeni altyapı inşa etme maliyeti, ağdaki yükün artması (sırasıyla, altyapıyı destekleme maliyetinin artması ve kapasitenin artması) gibi çeşitli faktörlerin yanısıra, roaming gelirlerinin tamamen kaybedilmesi nedeniyle olacaktır.

Ukrayna’da iletişim neredeyse dünyanın en ucuzudur. Ancak, çok fazla yatırım gerektirmektedir. Özellikle 4G hala binlerce Ukrayna şehri ve köyünde bulunmamaktadır.

Erişim ağını genişletmek için Kyivstar, Vodafone Ukrayna ve LifecellMobil uzun menzilli frekanslar için lisans aldı. Bundan sonra, daha az sayıda baz istasyonu ile daha geniş bir bölgeyi kapsayabilecekler.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com