Ukrayna’da marketlerdeki sebze reyonlarındaki plastik poşetler de ücretli olacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bakanlar Kurulu kararı desteklerse, uygulama 10 Aralık 2021 gibi erken bir tarihte uygulamaya konulacak.

Ukrayna’da süpermarketlerdeki plastik poşetler ücretli olabilir. Çoğu marketlerde müşterilerin ücretsiz olarak aldığı tek kullanımlık poşetler Ukrayna Bakanlar Kurulu taslak kararına göre ücretlendirilecek.

Hükümet, 10 Aralık’tan itibaren tek kullanımlık plastik poşetlerin kullanımı için zorunlu bir ücret belirlemeyi teklif ediyor.

Şu anda karar inceleniyor. Oylama 17 Kasım’da planlandı, ancak 24 Kasım’a ertelendi.

Poşetlerin fiyatı ne kadar olacak:

  • Kulplar ve yan kıvrımlar olmadan (rulo halinde) – parça başına 2 Grivna
  • Kulplu, kulpsuz, ancak yan kıvrımsız – parça başına 2.50 Grivna
  • Kulplu ve yan kıvrımlı – parça başına 3 Grivna

Kiev ve Lviv’de okullarda tam zamanlı eğitime geri dönüş başladı

Fiyatlar, kılıflı, dipli, açık boyunlu ve kalınlığı 50 mikrometreden daha kalın olan tüm poşetler için geçerli olacaktır.

Verkhovna Rada bu yılın Haziran ayında Ukrayna topraklarında plastik poşetlerin dolaşımını kısıtlayan bir yasayı kabul etmişti.

Bu yasak, biyolojik olarak parçalanabilen plastik torbaların yanı sıra taze balık ve et paketlemeye yönelik ultra ince torbalar, torbanın birincil ambalaj olduğu dökme ürünler için geçerli değildir. Yasaklanmaları 2023’ten sonra planlanıyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com