Ukrayna’da, koronavirüs nedeniyle etkinliklerin iptali ve okulların tatili gündemde

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sağlık Bakanı Yardımcısı Viktor Lyaşko, yakın gelecekte Ukrayna’da koronavirüs enfeksiyonunun olası yayılması nedeniyle kitle olaylarının ve etkinliklerin yasaklanması ile okulların geçici olarak kapatılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunacağını söyledi.

Lyaşko, Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile Ukraynalılar ve Poltava bölgesindeki Novi Sanjary‘deki bir tıp merkezinde gözlem altında tutulan ve Çin’den tahliye edilen yabancılarla yapılan bir toplantıda bunları söyledi.

Lyaşko “Yakın gelecekte maalesef kısıtlayıcı bir anti-salgın önlemi sunacağız. Kitle olayları, konferanslar, spor etkinlikleri iptali ile salgının yayılmasını önlemek için geçici olarak okulları kapatılması da gündemde.” dedi. Lyaşko, koronavirüsün havadaki damlacıklar tarafından yayıldığını da hatırlattı: “Enfekte olmamak için bir kişiden en az 1.5 -2 metre uzakta olmalısınız”.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com