Ukrayna’da “kırmızı” salgın bölgeleri hariç okullar normal şekilde açılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakanı Maksim Stepanov, yeni akademik yılda (1 Eylül’den itibaren) Ukrayna’daki okulların mevcut uyarlamalı karantina kurallarına uygun olarak çalışacağını söyledi.

Maksim Stepanov

Cumartesi günü bir brifingde, “Size hatırlatmak isterim ki, okullar yalnızca salgın tehlikesinin kırmızı seviyesinin belirleneceği şehir veya bölgelerde çalışmayacaktır.Geri kalan her yerde – sırasıyla yeşil, sarı ve turuncu – belirlenen kurallara sıkı sıkıya uyarak her zamanki gibi çalışacaklar. Bu, maskelerin kullanımı ve kuralların getirdiği bazı kısıtlamalardır. Çocuklarımızın sağlığı için tüm bu kurallara uyulması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.” dedi.

Bölgeler “kırmızı” seviyeye, 70 binden az nüfusa sahip bölgesel merkez, ilçe veya bölgesel öneme sahip kentte 14 gün içinde belirlenir. Nüfusta 100 bin kişi başına 240’tan fazla hastalık vakası kaydedilmesi veya diğer idari yönetimlerde 100 bin kişi başına 160’tan fazla vaka olduğunda geçmektedir.

17 Ağustos Pazartesi gününden itibaren 14 günlük bir süre için, Sambir (Lviv bölgesi), Belyaevka (Odessa bölgesi), Dubno (Rivne bölgesi) ve Gorodenkovskiy ve Kosovskiy (Ivano-Frankivsk bölgesi), Kostopolskiy ve Rivne (Rivne bölgesi), Kitsmanskiy (Çernovtsi bölgesi) şehirleri için “kırmızı” salgın tehlike seviyesi belirlendi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com