Ukrayna’da kenevirin tıbbi olarak kullanılabilmesi için yasa tasarısı sunuldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Milletvekilleri, tıbbi amaçlar, bilimsel ve teknik faaliyetler ve endüstri için kenevir dolaşımını düzenlemeyi önermektedir.

Verkhovna Rada’nın web sitesinde yayınlanan 4553 numaralı yasa tasarısı, Ukrayna vatandaşlarının tedaviye erişimini genişletmek, kenevirin etkinliği konusunda bilimsel araştırmalar yapmak için kenevirin dolaşımına dair yapılacak düzenleme için uluslararası deneyimlerin uygulanmasını öneriyor.

Tasarının sahipleri Ses, Halkın Hizmetkarı, Avrupa Dayanışma partilerinin yanı sıra meclise grubu bulunmayan 30 kişilik bir milletvekili.

Milletvekilleri, özellikle tıbbi uygulamada, bilimsel ve teknik faaliyetlerde ve endüstride kullanımı için kenevirin yasal dolaşımı için koşullar yaratacak bir dizi yasayı değiştirmeyi teklif ediyor.

Belge, kenevirin dolaşımı ile ilgili işlemleri gerçekleştirebilecek ticari kuruluşlar için gereklilikleri tanımlarken, aynı zamanda narkotik uyuşturucu, psikotrop ilaç ve öncül maddelerin yasadışı dolaşımıyla mücadeleyi sağlayan düzenleyici kurumların görev ve yetkilerinin dağılımını belirleyip düzenlemektedir.

Özellikle, tıbbi ve endüstriyel kenevirin dolaşımına, bunların işlenmesinden elde edilen ürünlerin ve bunlardan yapılan müstahzarların yalnızca endüstriyel amaçlar, bilimsel ve bilimsel-teknik faaliyetler ve ayrıca bir doktor tarafından öngörülen tıbbi uygulamalarda kullanılmak üzere izin verildiği yeni bir kural önerilmiştir.

Narkotik ilaçların, psikotrop maddelerin, tıbbi ve endüstriyel kenevirin, bunların işlenmesinden elde edilen ürünlerin ve bunlardan yapılan ilaçların dolaşımına, bu dolaşımın tüm aşamalarında kontrol ve izlenmesini sağlamak şartıyla izin verilmesi öngörülmüştür.

Ek olarak, tıbbi ve endüstriyel kenevirin narkotik ilaçlarının cirosunu, bunların işlenmesinin ürünlerini, her parti ve paketlenmiş ürün biriminin benzersiz bir kod ile işaretlenmesi ve narkotik ilaçların, tıbbi ve endüstriyel kenevirin psikotropik maddelerinin ve bunların işlenmesinin bir elektronik dolaşım (hareket) kaydının tanıtılması öngörülmektedir. …

Tasarıya göre, bir kişi tıbbi nedenlerle sadece tıbbi kenevir ve / veya kenevir bitkilerinden yapılan müstahzarları reçeteyle satın alabilecektir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com